Yükleniyor...

26 Kasım 2017

ASP.NET MVC Ajax ile PartialView Çağırımı

Kişisel olarak, projemde PartialView’i kullanma amacım, Kategoriler sayfasında sağ tarafta yer alan Kategori Checkboxlarına tıklanıldığında o Kategori’ye ait ürünlerin gelmesidir. Tabi siz daha farklı kullanabilirsiniz. “Function” da ki “getUrun” metodu benim Checkboxlarımın “onclick” metodunu içermektedir. Url.Action’da ise PartialView’ın çağrılması işlemi yapılmaktadır. Controller’da getProduct fonksiyonu ile PartialView kolayca çağırılmaktadır.

Bizi ilgilendiren kısım burasıdır. Görüldüğü üzere sağ taraftaki kategoriler, orta kısımda isimde 1 adet ürün bulunmaktadır. “Men Watches, Women Watches ve Kids Watches” adında 3 tane kategori bulunmaktadır. Örneğin “Women Watchescheckboxuna tıklanıldığında o kategoriye ait ürünlerin gelmesidir, fakat bu esnada sadece Content kısmı değişmelidir.

Buraya kadar anlaşıldıysa eğer, geriye 2 tane daha işlem kaldı. Birincisi; Ajax üzerinden üretilen Success Function içerisindeki  $(“#urunler”).html(result)) kullanarak, bir div yardımı ile PartialView’ı nereye oluşturacağımızı belirtmeniz gerekir.

<div id=”urunler”>  </div> 

Tabi örnek olarak benim projemi göz önüne alırsak, ben burada PartialView’ı Content div’nin hemen altında çağırdım, böylece kategorilere tıkladığımda sadece orta kısım değişiyor.

Şimdi gelelim Controller kısmına, ben Controller kısmında QueryString kullandım, çünkü orada sadece kategoriler yok, ayrıca markada bulunmaktadır, bu yüzden QueryString kullandım.

Daha sonra ise PartialView’ı oluşturmak kalıyor. Controller kısmı bittikten sonra getProduct’dan bir PartialView oluşturulur.

Kodlarımda, kullanım tarzında, kurallarda yanlışlık olabilir, çünkü Asp.net MVC’de yeniyim, göz önünde bulundurulursa fayda sağlar.

Posted in Ajax, Asp.net MVC, BilişimTaggs:

Bir Cevap Yazın