Yükleniyor...

28 Mayıs 2017

C# Form Application SMS Gönderimi

C# Form Application projelerinde veya ASP.NET projelerinde cep telefonuna sms göndermek için bir aplikasyon kullanmamız gerekiyor. (NOT: Sadece C# değil, PHP,Ruby,Pyhton, Java,Delphi ve ASP için de mevcut)

Ben Otobüs Bileti Otomasyonu’nda kullanmıştım.

Örnek projeyi Github hesabımdan indirebilirsiniz;

Bunun için internette onlarca aplikasyon var.  https://www.iletimerkezi.com/ adlı internet sitesinde projenizde kullanabileceğiniz aplikasyon mevcut. Ben 40 liraya 1.500 sms satın almıştım, fakat 17 liraya 500 tane sms seçeneği gelmiş bulunmakta, veya projenizin ne kadar sms’e ihtiyacı olduğunu belirtip bir teklif bile yapabilirsiniz.

1-)Siteye üye olduktan sonra yapmanız gereken bir Sms Paketi seçmeniz ve kredi kartınızla ödeme yapmanız gerekiyor;

2-)En önemli adımlardan biri, smsinizin başlığını seçmek. Sağ tarafta örnekler mevcuttur. Sol Taraftan ise başlık talebi türünü “Adım ve Soyadım” seçmeniz gerekiyor. Adınızın ilk harfi ile soyadınız tamamını yazmanızı öneriyorum. Fakat şöyle bir şey var ki nüfus cüzdanınızın resmini göndermeniz gerekiyor. Biliyorsunuz ki siteyi kullanarak sms yolluyorsunuz, farklı amaçlarda da kullananlar olabilir.  

3-) Şimdi gelelim kodlara… Öncellikle C# Gönderim Kodlarını indirmeniz gerekiyor.

ornekkod

4-) İndirdikten sonra; Visual Studio ile çalıştırıp, kodları kendi projenize kopyalayabilirsiniz. Ama bazı satırların arasına kendi bilgilerinizi yazmalısınız ki aplikasyon sizi tanıyabilsin.

“<username> Siteye üye olduğunuzda ki kullanıcı adınız </username>”

“<password> Siteye üye olduğunuzda ki şifreniz </password>”

“<sender> Başlığınızın ismi </sender>”

“<text> 155 karakterlik mesajınız </text>”

“<number> Telefon numarası</number>” //resimde örnek uygulamada numara textboxdan getiriliyor. ayrıca numara yazarken “0” yazmayınız. “53235…” şeklinde yazınız.

Posted in BilişimTaggs:

Bir Cevap Yazın